مراقب باشید سرما نخورید.پنی سیلین های تقلبی در کمین هستند!

سال گذشته خبر پنی سیلین های چینی گوش به گوش مردم رسید. طوری که در پی آن سایتهای خبری از جمله سایت آفتاب نوشت: چند نفر در اثر تزریق پنی سیلین در سنندج دچار شوک و سپس مرگ شدند.
هفته پیش بود که خبری به دست ما رسید مبنی بر اینکه یکی از مراجعه کنندگان به یکی از مراکز درمانی در کرج، به تجویز پزشک معالج پنی سیلینی را در همان مرکز تزریق کرد. البته نا گفته نماند که قبل از تزریق پنی سیلین، تست هم انجام شده بود تا به آن حساسیت نداشته باشد.

بعد از تزریق پنی سیلین و آوردن بیمار به خانه، بیمار دچار تشنج شده و سریع به همان مرکز درمانی انتقال یافته . بعد از تزریق آمپول و گذشت چند ساعت با کمک پزشکان بیمار به حالت عادی برگشته است.

گفتنی است پزشک معالج علت این تشنج را مشکلی در داروی تزریقی پنی سیلین اعلام کرد. این موضوع در حالی رخ داده است که وجود پنی سیلین های تقلبی سال گذشته که چند نفر را به دام مرگ کشاند، هنوز از اذهان بیرون نرفته است.
همچنین به گفته کارگر یکی از کارخانه جات، حدود یک هفته ای است که اطلاعیه ای از طرف وزارت بهداشت به مراکز درمانی کارخانه جات ها و شرکتها ابلاغ شده است که به موجب آن تزریق پنی سیلین در آن مراکز ممنوع است و باید فقط در مراکزی تزریق شود که داری وسایل پزشکی برای احیاء بیمار باشد.
حال سؤال این است، آیا پنی سیلین های تقلبی دوباره وارد بازار شده اند که با موارد مشابه ای مانند آن مواجه می شوی؟علت مشکلی که برای بیمار کرجی رخ داده، چه می تواند باشد؟به نظرمی رسد تحقیق و بررسی در این خصوص از جانب مسئولان وزارت بهداشت و درمان امری ضروری است. چراکه با فرا رسیدن فصل سرما تعداد بسیاری از مردم جامعه دچار بیماری های شایع فصلی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی خواهند شد.چرا وزارت بهداشت و درمان به صورت آشکار به مردم هشدار نمی دهد تا از این دارو با احتیاط بیشتر و زیر نظر پزشک معالج استفاده کنند؟

البته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: تقلبی بودن داروهای پینی‌سیلین که این روزها از در برخی محافل مطرح می‌شود صحت ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز بهزاد شریف مخمل‌زاده با بی‌اساس خواندن شایعه تقلبی بودن داروهای پنی‌سیلین موجود در کشور، اظهار داشت: تا کنون گزارشی در اینباره نداشته‌ایم.

وی تصریح کرد: غالبا آنتی بیوتیک‌ها از داروخانه‌های سراسر کشور توسط بیمار تهیه می‌شوند و داروخانه‌ها هم فقط از شرکت‌های پخش دارو و مجاری قانونی این آنتی‌بیوتیک‌ها را تهیه می‌کنند.

مخمل‌زاده با بیان اینکه تفاوتی ندارد که دارو از کدام کشور وارد شده باشد، اظهار داشت: داروهایی که وارد کشور می‌شوند قبل از ورود در قرنطینه نگهداری می‌شوند تا آزمایشاتی برای تشخیص صحت و سلامت آنها انجام شود و سپس برای پخش در سراسر کشور در اختیار شرکت‌های پخش دارو قرار می‌گیرند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: بسیاری از داروها ممکن است در کشورهای دیگر عارضه‌هایی نداشته باشد اما در کشور ما عارضه داشته باشد که این امری طبیعی است و اگر این موارد اتفاق بیفتد ما آن را ثبت می‌کنیم اما تاکنون گزارشی مبنی بر تقلبی بودن و یا عارضه‌هایی بر اثر استفاده از پنی‌سیلین نداشته‌ایم.

اخیرا در بین بیماران شایع شده بود که چند بیمار به علت استفاده از پنی‌سیلین به کما رفته‌اند که این امر باعث شده بسیاری از بیماران در استفاده از این دارو دچار تردید شوند.
 
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 نظرات

Leave a Reply